O intreaga biblioteca in trei seturi

„Intotdeauna mi-am imaginat ca paradisul este un fel de biblioteca”
Jorge Louis Borjes

 

In urma cu trei saptamani scriam despre povestile traditionale si despre retinerea mea in a le citi. Retinerea mea a fost mult atenuata atunci cand am rasfoit prima data seturile My very first Reading Library  si  My reading Library. Povestile de acolo sunau altfel – chiar si cele de care ma ferisem sunau mai accesibile acolo, pastrandu-si in acelasi timp ritmul si lectiile de viata.

Povestile din aceste seturi se remarca prin grija cu care au fost scrise, prin faptul ca au subiecte alese in functie de varsta si in functie de complexitatea limbajului. Reusesc sa mentina magia si suspansul, fara a pastra multe din elementele mai agresive si scenele violente.Chiar daca e prescurat textul curge firesc, nu ca in unele povesti prescurtate – o insiruire de actiuni care nu se prea leaga intre ele. Mi-a placut si ca de exemplu ‘Tin Soldier’ al lui Andersen soldatelul nu se topeste ci ramane impreuna cu micuta lui balerina :). E adevarat majoritatea povestilor nu sunt modificate, ar fi exagerat, dar din cand in cand astfel de modificari pe mine ma fac sa zimbesc.

Un alt lucru care imi place la aceste seturi este faptul ca reprezinta o intreaga bilblioteca in cutie. Setul My very first Reading Library este potrivit pentru 3-4 ani pana spre 6-7 ani si contine 50 de carti. My Reading Library, tot cu 50 de carti este gandit pentru 5-6 ani+ pana spre 9-10 ani, iar setul My reading Collection contine 40 de carti, pentru 6-7 ani+ pana spre 13-14 ani. Este atat de placut sa ai atatea carti, sa le scoti, sa le aliniezi, sa te uiti prin fiecare, sa te joci de-a biblioteca sau de-a libraria cu cei mici. Reprezinta o micuta comoara, o intreaga lume fermecata, pe care o poti accesa de mai multe ori pe zi.

Stiu ca multi dintre voi le-ati cumparat si le-ati citit impreuna cu copiii si de aceea azi am un mic concurs pentru cei care au cumparat de la mine unul sau mai multe dintre cele trei seturi. Pentru a participa trebuie sa imi trimiteti o mica recenzie la oricare din cele trei seturi – cateva randuri in care sa povestiti daca folositi aceste seturi, daca v-au placut si ce povesti preferate aveti. Fiecare dintre voi care va trimite aceasta recenzie va primi cadou din partea mea o carte la alegere dintre cele din albumul de mai jos ( 100 Games to play, Dinosaur Quizzies, Brain Puzzles, Getting Dressed Sticker Book Going on Holiday, First Colouring Book Holiday, Picture Puzzles, Memory Puzzles )

no images were found

Daca nu le aveti si doriti sa achizitionati un set intreg – fiecare set poate fi cumparat la 240 lei si transportul e gratuit prin posta sau curier.

In albumele de mai jos puteti gasi cartile din fiecare set:

My first reading Library

My reading Library

My reading Collection

Iar daca nu stiti daca merita sa investiti in ele, am in stoc cateva carti din aceste seturi, pe care le puteti achizitiona cu 4  lei, 5 lei si 6 lei. Le gasiti in albumele de mai jos:

My first reading Library – Carti la 4 lei

My reading Library – Carti la 5 lei

My reading Collection –  Carti la 6 lei

Un comentariu la „O intreaga biblioteca in trei seturi”

 1. Bună ziua, Adina, bună ziua, tuturor!

  Eu sunt unul dintre cumpărătorii seturilor My first reading Library, My reading Library și Picture Book gift set.
  Am trei copii de 3 ani, de 4 ani și jumătate, respectiv de 10 ani. Primul set achiziționat a fost My first reading Library. L-am luat pentru ca cea mai mare dintre fiicele mele să poata exersa engleza la nivel de începător. A fost un succes. Poveștile sunt scurte, ușor ritmate, ușor de reținut. Imaginile nu sunt niciodata banale și te provoacă să cauți cuvintele pe care nu le știi. Printre primele poezii pe care le-a învățat mijlocia a fost: „One, two, buckle my shoe”.Cele 50 de cărțulii au fost (și sunt și acum) răsfoite, pipăite, mirosite de mezine care nu se culcă fără să-și aleagă câte „o carte mică”. Cele mai de succes povești în casa noastră au fost: The sun and the wind, The old woman who lived in a shoe, The wish fish, The lion and the mouse…

  Setul My reading Library l-am luat pentru poveștile clasice. Îl consider cea mai bună achiziție. Poveștile sunt re-spuse într-o manieră amuzantă, imaginile sunt captivante și amintesc de lumea contemporană (așa încât poveștile au constituit o surpriză și pentru copiii care deja le știau), engleza folosită a fost foarte ușor de înțeles (uimitor, dicționarul a fost mai puțin uzitat decât la primul set ). E drept că sunt modificate finalurile prea dramatice (de ex, lupul din Scufița Roșie nu moare, ci e „pedepsit” să nu mai poată mânca decât fiertură de ierburi), dar oricum alesesem să fac asta…Deci, sunt foarte mulțumită de achiziție!
  …Atât de mulțumită, încât am cumpărat și un al treilea set pentru a avea poveștile cere nu fuseseră incluse în al doilea set. Dar ne-am pomenit cu un număr destul de mare de dubluri. Până la urmă n-a fost o pierdere, căci aceste cărți s-au dovedit un cadou foarte bun și au făcut bucuria altor copii. Însă formatul mare (cred că n-am fost atentă atunci când am citit prezentarea de pe site) le-a făcut mai puțin agreate de fetele mele care rămân fidele „cărților mici”. Altfel, cărțile sunt superbe, poveștile sunt spuse într-o engleză dulce și comprehensibilă, satisfacția lecturii vine și pentru părinți și pentru copii.
  Cu prietenie, mama de trei

  Răspunde

Lasă un comentariu